Bundesliga vendos listën e rregullave para kthimit të kampionatit më 9 maj
Bundesliga ka vendosur një listë të rregullave që duhet të respektohen kur të kthehet futbolli në Gjermani.

Kampioni gjerman është vendosur të jetë liga e parë e madhe që do të rikthehet në veprim, pasi synojnë që kampionatikthehet pas dyerve të mbyllura më 9 maj pas një reagimi të shpejtë dhe efektiv ndaj shpërthimit të Covid-19.


Por, një dokument i dalë nga FA dhe DFL gjermane tregon se ka një numër udhëzimesh që duhet të ndiqen për të kufizuar përhapjen e coronavirusit.


Për fillim, lojtarët do të kenë mundësi për të jetuar në shtëpi ose në hotel me ekip, por u ndalohet të puthen ose të bëjnë seks nëse lojtari ose partneri i tyre zhvillojnë simptoma.

Këshillohet gjithashtu që të mbahen gjurmët e anëtarëve të familjes dhe të mos ndajnë mes vete furça dhëmbësh, peshqirë, pjata, pije ose çarçafë.

Udhëzohen që të qëndrojnë brenda dhe të mos përdorin transportin publik, lojtarëve u thuhet të kolliten dhe teshtijnë të paktën dy metra larg dhe ta bëjnë këtë në krah ose shami.


Nëse janë në hotel, ata duhet të shmangin kontaktin me këdo tjetër, kur është e mundur përveç mbajtjes së maska ​​dhe mbajtjes së një distancë prej dy metrash.


Për sa i përket stërvitjes, ekipet do të testohen rregullisht para seancave (dy herë në javë para përfundimit të seancave) dhe trajnimi i kontaktit duhet të jetë minimal, përveç takimeve të ekipit që zhvillohen në dhoma të mëdha.

Dushet dhe ndërrimet duhet të ndodhin në shtëpi, me lojtarë që individualisht vendosin pajisjet dhe këpucët e tyre në lavatriçe si një masë paraprake.

Do të merren masa të posaçme për të udhëtuar në ndeshje dhe kontrollet e temperaturës do të bëhen për çdo lojtar pas hyrjes në stadium, së bashku me dezinfektimin e rregullt të autobusëve të ekipeve dhe zhveshtoreve.


Bisedat private dhe pëshpëritjet midis shokëve të skuadrës duhen shmangur.

Ekipet nuk do të rreshtohen së bashku me njëri-tjetrin në tunel, zëvendësuesit do të ndërrohen dhe ngrohen në mënyrë të veçantë dhe do të mbajnë distancën e tyre në bankinë.

Nuk do të ketë maskota apo shtrëngime duarsh para ndeshjes, si dhe nuk do të ketë konferenca dhe aktivitete në ‘mix zone’ pas ndeshjes.


Pas ndeshjeve me dyerve të mbyllura do të lejohen afërsisht 300 njerëz në total. Katër policë, 10 gazetarë, katër djem topash dhe 50 persona të sigurimit.

Nëse tifozët mblidhen jashtë, kjo do të rezultojë në një shtyrje të shpejtë dhe të drejtpërdrejtë të lojës në fjalë.

Nëse kampionati kthehet ashtu siç ishte planifikuar, ai do të rifillojë me një lojë të madhe midis Borussia Dortmund dhe RB Leipzig.
Shtuar më 26/04/2020, ora 16:45
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori