Konfirmohet gjithçka, kryeqyteti do të bëhet me stadium të ri
Zëvendës presidenti i Romës, Mauro Baldissoni ka insistuar që stadiumi i ri i klubit do të vazhdojë siç është planifikuar, pavarësisht nga arrestimi i një këshilltari.

"Është gjithmonë e trishtueshme të mësosh lajme si qytetar, por nuk habitemi nga fjalët e Ielos. Projekti "Stadio della Roma" është një ndërmarrje e madhe dhe komplekse, por është miratuar nga çdo administratë dhe askush nuk ka gjetur ndonjë mospërputhje me të.

"Konferenca e Shërbimeve u përfundua 15 muaj më parë, kështu që është e vështirë të imagjinohet se dikush po zbulon disa çështje dhe në të vërtetë nuk janë, siç ka konfirmuar prokurori Ielo sot. Nuk duhet të ketë dyshime rreth "Stadio della Roma". Është një miratim që klubi ka siguruar, për të vazhduar sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse ka pasur dëshmi për korrupsion të mundshëm atëherë sigurisht që ne jemi shumë të zhgënjyer. Ne shpresojmë se ata që janë akuzuar janë në gjendje të vërtetojnë pafajësinë e tyre dhe nëse ata zbulohen se kanë bërë keq atëherë duhet të marrin pasojat.

"Por ka edhe një përgjegjësi kolektive, nga ana e atyre që e udhëheqin qytetin. Ne duhet të sigurohemi që ky proces të miratohet dhe të përfundojë. Gjithashtu për shkak se një investim i tillë, prej më shumë se një miliardë euro, duhet të jetë një prioritet për qytetin dhe vendin ".-tregon Baldissoni.

Prokurori Paolo Ielo siguroi se as klubi dhe as projekti nuk ishin të lidhura me rastin e korrupsionit ...

"Jo, dhe nuk ka asnjë arsye për atë nga pikëpamja juridike. Ne kemi punuar shumë, së bashku me Komunën e Romës, duke i kushtuar shumë kohë dhe energji për të përfunduar detajet përfundimtare të nevojshme dhe për të arritur votimin përfundimtar të ndryshimeve urbane. Ne e kemi bërë të njohur në ditët e fundit disa javë duhet të jenë të mjaftueshme për ne që të plotësojmë të gjitha procedurat e planifikuara. Ende presim që kjo të ndodhë. Ne kemi punuar me Komunën për të plotësuar gjithçka që kërkohet për të mbyllur dokumentacionin para fundit të prillit.

"Jim është një biznesmen dhe investitor i suksesshëm dhe ai e ka treguar këtë gjatë gjithë jetës së tij. Mendoj se si qytetarë ne duhet ta falënderojmë për përkushtimin e tij ndaj këtij procesi: ai e ka ruajtur gjithmonë besimin e tij në potencialin e këtij vendi dhe të këtij qyteti në veçanti. Nga kjo perspektivë, gjithashtu, kemi përgjegjësi për të ndihmuar një individ i cili është i gatshëm të investojë në Romë."-përfundoi numri 2 i klubit verdhekuq.

Marcello De Vito, Presidenti i Asamblesë së Këshillit Bashkiak të Romës u arrestua të mërkurën në mëngjes pasi ai dyshohet se mori ryshfete nga Luca Parnasi, firma kontraktuese e "Stadio della Roma".
Shtuar më 21/03/2019, ora 10:03
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori