"Manjaku" Bartome, përdor pandeminë për ta shmangur votëbesimin
"SPORT" ka pasur qasje në letrën që Josep Maria Bartomeu, president i Barcelonës, i dërgoi dje presidentit të përkohshëm të "Generalitat", Pere Aragonés.

Ai i kërkon autoritetit më të lartë politik të Katalonisë të rishikojë vendimin (autorizimin) e mocionit të besimit për drejtuesit e klubit të futbollit dhe atë si president më 1 nëntor (e diel) dhe 2 nëntor (e hënë).

Letra me tri faqe e Bartomeut i thotë Aragonés se "me gjithë përpjekjet e klubit në hartimin e një procesi decentralizues për votimin, vonesa me një javë e miratimit të protokollit dhe përkeqësimi i situatës na detyrojnë të ripërcaktojmë planin dhe të votojmë në një vend të vetëm (stadiumin tonë)".

Gjithashtu, presidenti blaugrana kujton se "elektorati ynë ka një moshë mesatare 58 vjeç, me më shumë se 40.000 anëtarë mbi moshën 60 vjeç, ndaj shqetësimi më i madh është përqendruar te shmangia e çdo veprimi që i vendos këto grupe njerëzish para një rreziku shumë të lartë infektimi, duke pasur parasysh cenueshmërinë e tyre".

Në një paragraf tjetër, ai shpreh habinë për deklaratën e bërë nga Sekretari i Përgjithshëm i Sporteve, Gerard Figueras, kur deklaroi me një letër për FC Barcelona se “tani nuk ka asnjë pengesë ligjore ose shëndetësore në Kataloni që parandalon votimin e mosbesimit në datat e fiksuara”.

Presidenti i Barçës e nënvizon se për shkak të gjendjes së alarmit pandemik, rritja e infektimeve “e bën organizimin e një referendumi edhe më të papajtueshëm”.

Bartomeu, gjithashtu informon Pere Aragonés se "kam thirrur një takim të jashtëzakonshëm dhe urgjent të bordit tonë të drejtorëve dhe, për shkak të rëndësisë së përgjigjes tuaj ndaj kësaj letre, unë jam i detyruar t’ju them se do të konsiderojmë llogaritjen e afatit që statutet tregojnë për thirrjen dhe votimin pasues të mocionit, në mënyrë që të lejohet që një element gjykimi të miratohet kur korrespondon një vendim për çështjen".

"Është një kohë vendimesh të mëdha dhe përgjegjësish të mëdha për të gjithë, sepse ne rrezikojmë jetën dhe mirëqenien e shumë njerëzve", – përfundon duke thënë Bartomeu në letrën e tij drejtuar presidentit të përgjithshëm të "Generalitat".
Shtuar më 26/10/2020, ora 13:46
Shkruani komentin tuaj!
Të fundit nga kjo kategori